Правилния избор на бижута - Bijutisimo.com
01 февр.

Правилния избор на бижута.

Как да избера аксесоари, които да подхождат на тоалета ми?

„Скромността краси човека… както и правилният избор на бижута“

За една жена понятие като „достатъчно“ просто не съществува – все пак коя дама може да се похвали с достатъчен брой обувки, чанти или аксесоари?

Никоя – това е правилният отговор. Аналогично е с бижутата – колкото повече, толкова по-добре.

Когато става дума обаче за правилния избор на такива, положението става, меко казано, напечено.

В желанието да изпъкнат и пленят мъжкото внимание с красота и изисканост дамите понякога заприличват на коледни елхи, отрупани от глава до пети с напълно ненужни бижута и всякакви аксесоари. Ключът към постигане на онзи така търсен „уау ефект“ е в умереността, която определено убягва на някои от тях.

Бижу според повода и формата на лицето.

  • В случай, че на вас, мили дами, ви предстои да присъствате на някое вълнуващо събитие, каквито определено са сватбите, абитуриентските и абсолвентските балове, партита и така нататък, съобразяването на тоалета с повода бива съществен детайл, който несъмнено има отношение към цялостната ви визия!
  • За пример, едни от най-търсените и дълбоко почитани бижута са тези, изработени с висококачествени кристали и благородни метали, каквито са очарователните и изискани бижутата Swarovski, които биха допълнили по един впечатляващ и просто съвършен начин визията ви за вечерта.
  • Друг ключов момент в избирането на перфектния аксесоар за дадения повод е формата на лицето ви. Имайте предвид, че само и единствено с помощта на правилно подбраните бижута ще можете оптически да удължите или стесните лицето си, премествайки фокуса върху блясъка и изтънчеността на обиците или колието, на която сте се спрели.

Сравнително късите и широки обици например са подходящи за омекотяване на остротата на лицето, докато на дамите с по-широко чело и квадратни лица се препоръчват „балансиращи бижута“, каквито са големите и широките пръстени, обеци и колиета с форма на сълза.

Дългите накити пък подхождат повече на дамите с кръгла и сърцевидна форма на лицето като бижутата, стигащи до деколтето, също биват повече от чудесен избор за специални поводи.

Статията е подарък от: WebSelo.com

Leave a comment